Perşembe, Eylül 19, 2024

Aylık Arşiv: Eylül, 2024

Yılın son ay tutulması gerçekleşti: Süper Kanlı Ay tutulması görsel şölen oluşturdu

İstanbul'da 2024 yılının son Ay tutulması görsel şölen oluşturdu. Tutulma sırasında Ay yüzeyinin kırmızı renge bürünmesi oluşan Süper Kanlı Ay tutulması, gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.

Uzmanlar uyardı: Yapay zeka iklimi alt üst ediyor!

Uzmanlar yapay zekanın enerji tüketimi konusunda uyarıyor. Yapay zeka teknolojileri küresel iklim krizini hızlandırıyor.

Teknolojiseverleri korkutan olay: İsrail’den eşi benzeri görülmemiş saldırı!

İsrail eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya imza attı! Uzaktan yapılan saldırı ile yüzlerce Hizbullah mensubu öldü ve yaralandı!

Zombiler gerçek mi? Bilim adamlarından yeni keşif: Ölüm ve yaşam harici üçüncü bir durum bulduk

Cansız bir organizmanın hücrelerinin, organizmanın ölümünden sonra ölüm ve yaşam harici üçüncü bir duruma girebildiği ortaya çıktı. Bilim insanlarına göre "üçüncü durum" halindeki bu organizmalar, öldükten sonra bile işlevlerini sürdürebiliyor. Bu olay akıllara bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmez konularından biri olan "Zombi"leri getirdi.

Mutluluğun sırrı ağzımızdan geçiyor! Yutkunma ve beyin arasındaki bağlantı keşfedildi

Bilim insanları, yutkunmanın beynimizde serotonin salgılanmasını tetiklediğini keşfetti. Bu mekanizmanın insanlarda da var olması, yeme bozukluklarının tedavisi için umut verici olabilir.

‘Benjamin Button’ gerçek oldu: Yaşlanmayı tersine çevirebilen deniz canlısı keşfedildi!

Bilim insanları, Mnemiopsis leidyi adlı şeffaf bir deniz canlısının yaşlanmayı tersine çevirebildiğini keşfetti. Deniz cevizi olarak da bilinen bu canlı, yiyecek azaldığında veya yaralandığında larval formuna geri dönebiliyor.

Yüzlerce erkeği kendine aşık etti: Tarihin gizemli casusu Mata Hari

Erkekleri büyüleyen cazibesi ve ardında bıraktığı sır dolu hayatıyla Mata Hari...

Araştırma: Her 10 kadından biri cinsel ilişki sırasında acı çekiyor

Doğum bilimi ve jinekoloji dergisi BJOG'da yayımlanan araştırmaya göre "disparöni" yani acı veren cinsel ilişki sorunu en çok 50'li ve 60'lı yaşlarının sonundaki kadınlarda görülüyor. Onları 16-24 yaş grubu izliyor.

İstanbul sanatseverleri bekliyor: Konser, sergi ve gösterilerle dolu bir hafta

İstanbul'da bu hafta da konser, sergi ve tiyatro oyunları sanat tutkunları ile buluşacak.

Uzman isimler tek tek açıkladı: Faiz indirimi konut ve araç fiyatlarını etkileyecek mi?

Eylül toplantısında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlaması beklenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) da benzer bir hamle yapması olasılığı yıl sonu veya 2025 başı için konuşuluyor. Ancak, uzmanlar, faiz ...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Yılın son ay tutulması gerçekleşti: Süper Kanlı Ay tutulması görsel şölen oluşturdu

İstanbul'da 2024 yılının son Ay tutulması görsel şölen oluşturdu. Tutulma sırasında Ay yüzeyinin kırmızı renge bürünmesi oluşan Süper Kanlı Ay tutulması, gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.
- Advertisement -spot_img