İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü kara para aklama soruşturması kapsamında, Paramount Otel’e “çökme” iddiaları üzerinden başlatılan operasyon yeni bir aşamaya geçti. Gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü tutuklanırken, 2 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.
—
⚖️ Soruşturmanın Detayları
Savcılık talimatıyla yürütülen operasyonda Cihan Ekşioğlu, Çağlar Şendil ve Sinan Görkem Gökçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şaban Kayıkçı ev hapsiyle serbest bırakılırken, Melike Yüksel hakkında yurtdışı çıkış yasağı ve imza verme yükümlülüğü getirildi.
Soruşturmanın merkezinde, Paramount Otel üzerinden yürütüldüğü iddia edilen bir dizi usulsüz işlem, para transferi ve malvarlığı devri bulunuyor.
—
SBK İçin Yakalama Kararı
Soruşturmanın en dikkat çeken isimlerinden biri olan Sezgin Baran Korkmaz’ın halen yurt dışında olduğu belirtilirken, hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Yetkililer, uluslararası adli süreçlerin de devreye sokulabileceğini belirtti.
—
Süreç Devam Ediyor
İddialar, savcılığın geniş kapsamlı soruşturma dosyasıyla birlikte incelenmeye devam ediyor. Yargı süreci sonuçlanana kadar tüm tarafların şüpheli konumunda olduğu hatırlatıldı.
✍️ Yazar: Çiğdem Tatar — PazarOla Gündem



