Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bugün öğleden sonra itibarıyla başlayacak sağanak yağışlar konusunda vatandaşları uyardı. Yetkililer, yağışların akşam saatlerine kadar etkili olmasının beklendiğini ve özellikle trafik ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
İstanbul’un yüksek kesimlerinde gök gürültülü sağanakların görülebileceği, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşabileceği ifade edildi. Belediye ekipleri, yağış öncesi ve sırasında gerekli önlemleri alırken, vatandaşların sel ve su baskını riskine karşı tedbirli olmasını istedi.
Uzmanlar, ani yağışlara karşı araç sürücülerinin dikkatli olması, yaya olarak hareket edenlerin ise kaygan zeminlere karşı temkinli davranması gerektiğini vurguluyor.




