Cumartesi, Mayıs 24, 2025

Bakan Işıkhan: EYT’nin 5 yıllık maliyeti 3,4 trilyon lira

en çok okunanlar
Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CNN Türk ekranlarında gündeme dair sorulara cevap verdi.

Bakan Işıkhan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında bugüne kadar 3 milyon 123 bin vatandaşın emekli olduğunu söyledi.

Bakan Işıkhan, bu düzenlemenin ilk yıl maliyetinin ise 724 milyar lira olduğunu belirtti.

5 YILLIK MALİYET 3,4 TRİLYON LİRA

Bakan Işıkhan sözlerinin devamında şöyle konuştu:

“Önümüzdeki 5 yıl içerisinde kümülatif olarak değerlendirdiğimizde bunun maliyeti 3,4 trilyon lira olacak. Kapsamlı olarak değerlendirdiğinizde bu ciddi bir maliyet. Aynı zamanda bir insan gücü kaybı olarak da değerlendiriyorum.

“38 YAŞINDA EMEKLİ OLMUŞ 460’YA YAKIN VATANDAŞIMIZ VAR”

Bu sistemde EYT’den yararlanarak 38 yaşında emekli olmuş 460’ya yakın vatandaşımız bulunmakta. Henüz 38 yaşında ve EYT’den emekli olmuş durumda.

- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img
en son okunanlar

Fahrettin Altun’dan Özgür Özel’in açıklamalarına tepki

Özel'in yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Fahrettin Altun, "Kendi geçmişiyle özdeşleşmiş “darbe,” “cunta, “tek adam” gibi ifadeleri Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimize yamamaya çalışıyor ancak nafile. " ifadesinde bulundu.
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img