Pazartesi, Eylül 16, 2024

İkinci el araçta e-devlet dönemi Ekim ayında başlıyor

en çok okunanlar

Yeni düzenleme ile ikinci el aracını satmak isteyen kişiler, ilan sitelerine ilan vermeden önce e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapmaları gerekiyor. Bu sayede ilanların gerçek kişiler tarafından verildiği teyit edilmiş oluyor ve tüketiciler dolandırıcılık riskine karşı daha güvenli bir ortamda işlem yapıyorlar.

Ancak, yeni düzenleme ile birlikte, aracını satmak üzere bir galeriye teslim etmek isteyenler de bunu e-devlet üzerinden bildirmek zorunda kalacak. Yılbaşından itibaren ise araç sahibinden yetki almayan hiçbir satıcı, aracı çevrimiçi olarak ilana koyamayacak.

YENİ DÖNEM EKİM AYINDA BAŞLIYOR

Özellikle ikinci el aracını bir galeriye veya yetkili satıcıya emanet etmek isteyenler için yeni bir dönem başlıyor. Ekim ayından itibaren bu kişiler, araçlarını satmak için galeriye teslim etmeden önce e-Devlet üzerinden gerekli işlemleri tamamlamak zorundalar. Bu sayede hem galeri sahipleri hem de alıcılar daha güvenilir bir süreç yaşayacaklar.

- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img
en son okunanlar

‘Benjamin Button’ gerçek oldu: Yaşlanmayı tersine çevirebilen deniz canlısı keşfedildi!

Bilim insanları, Mnemiopsis leidyi adlı şeffaf bir deniz canlısının yaşlanmayı tersine çevirebildiğini keşfetti. Deniz cevizi olarak da bilinen bu canlı, yiyecek azaldığında veya yaralandığında larval formuna geri dönebiliyor.
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img