Pazartesi, Eylül 16, 2024

Aylık Arşiv: Ağustos, 2024

Kışlık konserve hazırlayanlar dikkat: ‘Ölümle sonuçlanabilir!’

Kışlık konserve yiyecekleri hazırlıkları yapanlar için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, uygun sürede ve sıcaklıkta pişirilmeden kapatılan konservelerin önemli rahatsızlıklara yol açabileceğini söyledi.

Genç kalmanın sırrı bu besinlerde saklı: Kolajen deposu 5 besin

Kolajen, vücudun birçok önemli fonksiyonunu destekleyen temel bir proteindir. Peki, gençlik iksirinin sırrı olduğu söylenen gıdalar nelerdir? İşte, kolajen deposu 5 besin...

Haluk Bilginer’de rol alıyordu: Angelina Jolie’nin filmi Venedik’te 8 dakika boyunca ayakta alkışlandı!

Bu yıl 81'incisi gerçekleştirilecek olan Venedik Film Festivali'ne Angelina Jolie'nin başrolünde yer aldığı "Maria" filmi damga vurdu. Merakla beklenen film 8 dakika boyunda ayakta alkışlandı.

Tarihten silinen kadın: Antik Mısır’ın güçlü firavunu Hatşepsut’un hikayesi

3 bin 500 yıl boyunca ismi tarihten silinen Antik Mısır'ın en güçlü kadın firavunu Hatşepsut, günümüzde yeniden keşfediliyor. Onun döneminde Mısır, barış ve refah dolu bir devri yaşadı.

Korkutan ‘vız vız’! Kovid-19, Maymun Çiçeği derken Türkiye’de Batı Nil Virüsü alarmı

Kovid-19, Maymun Çiçeği derken, Türkiye şimdi de 2010’dan beri dönem dönem küresel çapta gündem olan Batı Nil Virüsü endişesini yaşıyor. Vakaların yüzde 80’inin hafif atlattığı ancak destek tedavi dışında kesin çözüm ya da aşı imkanı yok.

Aşı yeniden geliyor! Maymun çiçeği hastalığına karşı aşılama başlayacak

Africa News sitesinde yer alan habere göre, Africa CDC, M çiçeği vakalarının en yaygın olduğu Afrika ülkelerinde başta KDC olmak üzere aşı çalışmalarına birkaç gün içinde başlayacaklarını açıkladı. Avrupa Birliği, biyoteknoloji şirketi Bavyera Nordic ...

Türkiye küresel yatırımlar için cazibe merkezine dönüşüyor

BYD'nin Türkiye'ye yönelik yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım kararı, Türk otomotiv sanayisi için yeni bir dönemin kapılarını aralarken, bu kararın "kelebek etkisi" yaparak Türkiye'de yatırım ortamını daha cazip hale getirmesi ve farklı sektörlerden diğer markalara da bir referans teşkil etmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Küresel ölçekte büyük firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için ülkemizi tercih ediyor" dedi.

Çörek otu : Günde bir defa tüketmek yeterli!

Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayan bu mucizevi besini sadece günde ir defa tüketmek yeterli. Yoğurt ile karıştırılarak bir ara öğün olarak da tüketebilmesi doyurucu bir seçenek olmasını sağlayacak...

İlanda yeni dönem: Sahibinden emlakçıya 3 aylık yetki

Ticaret Bakanlığı tarafından 15 Eylül’den itibaren devreye alınacak ‘doğrulanmış ilan’ düzenlemesiyle, aynı taşınmaz için birden fazla emlakçının yetkilendirilmesine imkan tanınırken, yetkilendirme süresi de 3 ay olarak belirlendi.

Kolesterolü vücuttan silip atıyor! Kötü kolesterole karşı kalkan görevi gören besinler

Kötü kolesterole karşı sebze ve meyve ağırlıklı beslenme önerisinde bulunan Diyetisyen Serkan Aksoy, “Bamya, havuç, patlıcan, yeşil fasulye, pancar, karnabahar, elma, yulaf, narenciye, avokado ve badem gibi gıdaların düzenli tüketimi, vücudu kötü kolesterole karşı koruyarak kalp ve damar sağlığını iyileştirir” dedi.
- Advertisement -spot_img

Latest News

‘Benjamin Button’ gerçek oldu: Yaşlanmayı tersine çevirebilen deniz canlısı keşfedildi!

Bilim insanları, Mnemiopsis leidyi adlı şeffaf bir deniz canlısının yaşlanmayı tersine çevirebildiğini keşfetti. Deniz cevizi olarak da bilinen bu canlı, yiyecek azaldığında veya yaralandığında larval formuna geri dönebiliyor.
- Advertisement -spot_img