Pazar, Eylül 8, 2024

OpenAI, Yapay Genel Zeka (AGI) Yol Haritasını Duyurdu

en çok okunanlar

OpenAI, herkesin katıldığı dahili bir toplantısında Yapay Genel Zeka (AGI)’yı geliştirmek için yeni bir sınıflandırma sistemini tartıştı. Bloomberg ise şirketin çalışanlarıyla paylaştığı detayları açıkladı. Buna göre OpenAI, AGI oluşturmaya yönelik ilerlemeyi takip etmek için aşağıdaki beş seviyeyi önerdi:

  • Seviye 1: Sohbet Robotları: Konuşma dili yeteneklerine sahip yapay zeka
  • Seviye 2: Akıl Yürütenler: İnsan düzeyinde problem çözme yeteneklerine sahip yapay zeka
  • Seviye 3: Aracılar: Kullanıcılar adına işlem yapabilen sistemler
  • Seviye 4: Yenilikçiler: Buluşa ve keşfetmeye yardımcı olabilecek yapay zeka
  • Seviye 5: Organizasyonlar: Tüm bir organizasyonun işini gerçekleştirebilen yapay zeka

Şu anda OpenAI Seviye 1’e ulaştı ve Seviye 2’ye ulaşmanın eşiğinde. Yaklaşan Akıl Yürütenler seviyesindeki yapay zeka sistemi, temel problem çözme görevlerini doktora düzeyinde eğitim almış bir insan gücüyle gerçekleştirebilecek.

Dahili toplantı sırasında OpenAI, GPT-4 modelini kullanan ve insan benzeri akıl yürütmeyi içeren yeni becerileri sergileyen bir araştırma projesini de gösterdi. OpenAI, yakın gelecekte AGI seviyeleri hakkında yatırımcılarla ve kamuoyuyla daha fazla bilgi paylaşacak.

OpenAI, yapay zeka gelişimi için bu seviyeleri bulan ilk kuruluş değil. Google Research’ün DeepMind ekibi yakın zamanda Yapay Genel Zeka (AGI) modellerinin yeteneklerini ve davranışlarını sınıflandırmak için bir çerçeve geliştirmişti.

- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img
en son okunanlar

Uzman isimler tek tek açıkladı: Faiz indirimi konut ve araç fiyatlarını etkileyecek mi?

Eylül toplantısında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlaması beklenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) da benzer bir hamle yapması olasılığı yıl sonu veya 2025 başı için konuşuluyor. Ancak, uzmanlar, faiz ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img