Pazar, Eylül 8, 2024

OpenAI, ChatGPT’yi ezip geçecek yeni bir yapay zeka geliştiriyor!

en çok okunanlar

Yapay zeka alanında öncü şirketlerden OpenAI, kod adı ‘Strawberry’ olan yeni ve iddialı bir proje üzerinde çalışıyor. Reuters’ın edindiği bilgilere göre, bu proje OpenAI’nin yapay zeka modellerinin akıl yürütme yeteneklerini önemli ölçüde geliştirmeyi hedefliyor. Strawberry ile yapay zeka modelleri hiç olmadığı kadar özel hale gelebilir. İşte detaylar…

OpenAI Strawberry, internette sörf yapabilecek

Strawberry projesi, yapay zekanın sadece sorulara cevap vermekle kalmayıp, internette otonom olarak gezinebilmesini ve güvenilir bir şekilde derin araştırma yapabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu, şimdiye kadar yapay zeka modellerinin başaramadığı bir yetenek olarak görülüyor. Nitekim herhangi bir yapay zeka modeline bir şey sorduğunuzda, veritabanında hazır olan bilgilerle size yanıt veriyor.

Projenin detayları şirket içinde bile sıkı bir şekilde gizli tutuluyor. Ancak, OpenAI’nin içinden bir kaynak, Strawberry’nin yapay zeka modellerinin ön eğitimden sonra özel bir son eğitim sürecine gireceğini söylüyor. Buna göre, yapay zeka modeli son kullanıcıyla buluşmadan önce farklı yapay zekalar tarafından da denetlenecek.

Projenin nihai hedefi, yapay zekanın internet üzerinde otonom olarak gezinebilmesi ve bulgularına dayalı olarak eylemler gerçekleştirebilmesi olarak göze çarpıyor. Bu sayede, yapay zekanın yeni modeli sunulmasa dahi, kendini her an, her saniye geliştirebilecek ve internet üzerinden gerçek zamanlı kaynak taraması yapabilecek.

Sizler Strawberry projesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce de yapay zeka alanında devrim yapabilir mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmayı ihmal etmeyin.

- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img
en son okunanlar

Uzman isimler tek tek açıkladı: Faiz indirimi konut ve araç fiyatlarını etkileyecek mi?

Eylül toplantısında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlaması beklenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) da benzer bir hamle yapması olasılığı yıl sonu veya 2025 başı için konuşuluyor. Ancak, uzmanlar, faiz ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img