Tavada lezzetli çırpılmış yumurta hazırlamak için 5 pişirme sırrı

0
208

1. Krema ekleyerek bir kasede çırpın

Mükemmel şekilde kabarmış bir çırpılmış yumurta hazırlamak için önce yumurtalarınızı bir kasede çırpın. Bu, tavaya dökmeden önce yumurtalarınızın eşit şekilde karışmasını sağlayacaktır.

Ayrıca çırparken bir parça krema eklemek, çırpılmış yumurtalarınızın güzel ve kabarık olmasına yardımcı olacaktır. İki yumurta için bir tatlı kaşığı krema iyi bir orandır. Süt de kullanabilirsiniz ama işin sırrı kremada, unutmayın.

2. Terayağını tavada eritin

Tereyağı, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu A, E, B12 ve K vitaminleri gibi temel vitaminlerle doludur. Doymuş hissetmenize ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek bir yağdır.

Burada dikkat edilecek nokta ise aşırı kullanımdan kaçınmaktır çünkü tereyağı, kolesterolünüzü hızla yükseltebilir.

Dikkatlice çırptığınız yumurtaları, tabanı tereyağı ile kaplanmış tavanıza dökün. Böylelikle hem yumurtalarınızı tavaya yapışmadan kolayca karıştırabilir hem de kahvaltınızın yağ içeriğini zenginleştirebilirsiniz. Tereyağlı yumurta daha da uzun süre tok hissetmenize yardımcı olacaktır.

3. Isıyı azaltın

Tavanızın ısısı çok yüksekse, çırpılmış yumurtalarınız kuru hatta çıtır çıtır olabilir. Çırpılmış yumurta pişirmek için en önemli şey, onu düşük ısıda ve yavaş pişirmektir.

Isıyı düşük tutun ve o yumurtaları karıştırmak için zaman ayırın. Yumurtanızın nasıl kabardığına inanamayacaksınız!

4. Kauçuk bir spatula kullanın

Tahta kaşıkla yumurta karıştırmayı deneyip üzerine yapışan yumurtaları gördüğünüzde kendinizi hüsrana uğramış hissettiniz mi?

Yumurtaları kauçuk bir spatula ile karıştırarak bunu tamamen önleyebilirsiniz . Kauçuk spatula kullanarak karıştırmaya devam etmek, yumurtaların bir arada kalmasına ve tavaya yapışmamasına yardımcı olacaktır.

5. Yüzde 90’ı piştiğinde ocaktan alın

İşin püf noktası, yumurtalar tam pişmeden emen önce ocaktan almaktır. Tamamen pişene kadar beklerseniz sert ve kurumuş bir çırpılmış yumurta yersiniz.

Bu nedenle hala kabarık ve biraz akıcı olduğunda yumurtanızı ocaktan alın. Bu aynı zamanda peynir ile yumurtayı bir araya getirmek için de en ideal zamandır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here