Derin dondurucuda gıdalar nasıl saklanır? Dondurucuya neler konulur?

0
43

Meyve ve sebzeleri haftalar boyunca dondurucuda muhafaza ederek yemek-tatlı yapımında en lezzetli haliyle kullanılabilir. Özellikle mevsimi geçmek üzere olan gıdaların yıkanıp doğru paketlemelerle saklanması halinde uzunca haftalar rahatlıkla tüketilebilir. Taze nane, maydanoz, fesleğen, çilek, ahududu ve domates gibi gıdalar buzdolabı poşetlerinde saklanabilir.

Taze Nane, Maydanoz: Yaz aylarının en sağlıklı ve lezzetli bitkisi taze nane ve maydanoz kışın da salatalara lezzet katması için derin dondurucuya atarak saklanabilir. Taze nane ve maydanozlar ilk olarak yıkanıp ayıklanır. İyice kuruttuktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak hava almayacak şekilde ağzı kapatılır. Bu şekilde derin dondurucuya atılabilir. 

Domates: Yemeklere lezzet katan birçok mutfakta en çok tercih edilen sebze olan domatesi dondurucuda muhafaza etmek oldukça kolaydır. İlk olarak domatesler yıkanır ve kabukları soyulur. Ardından küp küp doğranır. Ne kadar tüketilecekse o kadar paketlenir ve dondurucuya atılır. Yemek yapılacakken çıkarılarak yemekler lezzetlendirilir. 

Barbunya: Protein deposu barbunya derin dondurucuda en çok yer kaplayan ve her zaman en çok tercih edilen besinlerden biridir. Ağustos-Eylül gibi raflarda yer alan barbunya ayıklanıp yıkanır. Ardından güzelce kurutularak buzdolabı poşetlerine konur. Hava almayacak şekilde paketlenen barbunyalar derin dondurucuya atılır. 

Çilek: Tatlıları renklendiren en lezzetli meyvelerden biri olan çilek, oldukça kolay yöntemle dondurulur. Çileklerin aynı anda aynı anda çözülmesi için aynı boyutlarda olmasına dikkat edilmelidir. Yıkanıp ayıklanan çilekler birbirinin üstüne gelmeyecek şekilde buzdolabı konur. Havasını iyice aldıktan sonra ağzı kapatılır ve derin dondurucuya atılır. Bu şekilde donduktan sonra ihtiyaç halinde alınarak tüketilebilir.

Ahududu: Tatlıların ve meyve salataların en sevilen meyvesi olan ahududu, yıkanıp kurutulduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuya atılır dondurulur. 

Soğan: Hemen her mevsimde yetişen soğanı derin dondurucuya atılmak istemesinin en temel nedeni pratikliktir. Soğanların kabukları soyulur ve rondodan geçirilir. Ardından küçük cupecake kalıplarına konarak dondurulur. Donan soğanlar buzdolabı poşetlerinde koyduktan sonra tekrar dondurucuya atılarak ihtiiyaç duyuldukça tüketilir. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here