S. Arabistan’dan Merkez’e 5 milyar dolar

0
74

Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El-Suud ve Veliahtı Prens Muhammed bin Salman El-Suud’un kararıyla, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki bağları güçlendirmesini beklenen bu kararın, Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında imzalandığı kaydedildi.

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, 1975’ten bu yana 84 ülkede 700’ün üzerinde altyapı projesine finansman sağladı. Yapılan açıklamada, destek mesajı verildi.

‘KİLİT BİR KAYNAK’

Türkiye’nin geçen yıldan bu yana Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere enerji açısından zengin Körfez ülkeleriyle daha derin ekonomik ve finansal ilişkiler oluşturduğunu hatırlatan Dinamik Yatırım Başekonomisti Enver Erkan şu değerlendirmeyi yaptı: “Söz konusu mevduatın hem deprem sonrasında hasar tespit çalışması yapmakta olan hem de parlamento ve başkanlık seçimlerine hazırlanan bir ekonomi için kilit bir kaynak oluşturması bekleniyor. Büyümenin ve kalkınmanın finansmanı, aynı zamanda da faiz artırmayan bir ekonomi olarak para biriminin istikrarlı tutulması anlamında bu gibi dış kaynaklar destek sağlanması için önemli bir yer tutuyor.”

BAKAN NEBATİ: EKONOMİYE OLAN GÜVENİN SONUCU

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suudi Arabistan’dan ’na 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması kararının Türk ekonomisine olan güvenin sonucu olduğunu kaydetti. Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Son dönemde artan ekonomik ve finansal işbirliğimiz kapsamında Suudi Arabistan Kalkınma Fonu tarafından TCMB’ye 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması kararı Suudi Arabistan yönetiminin Türk ekonomisine olan güveninin ve ortak çabalarımızın olumlu bir neticesi olmuştur. Bölge ve Suudi Arabistan ile ekonomik ilişkilerimizi artırarak devam edeceğiz” dedi. m ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz