N Kolay İstanbul Yarı Maratonu rekor katılımla koşulacak

0
71

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve dünyanın en hızlı parkurlarından birine sahip olan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada’da 30 Nisan Pazar günü 18. kez koşulacak. World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) Gold Label kategoride yer alan N Kolayİstanbul Yarı Maratonu, 60 farklı ülkeden 12.300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Dünyanın en iyi 9 yarı maratonu arasında gösterilen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu; katılımcılara 21K, 21K Paten ve 10K’lık kategorilerde yarışma imkanı tanıyor. Tarih boyunca farklı medeniyetlerin merkezi olan parkuru ve eşsiz Haliç manzarasıyla sporculara benzersiz bir deneyim sunan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, 30 Nisan Pazar günü 07.30’da paten yarışıyla start alacak. 10K yarışı 08.10’da başlarken, elit atletler ve 21K startı 09.30’da verilecek. N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu, TRT Spor Yıldız ve Spor İstanbul Youtube kanalından naklen yayınlanacak. 

REKORTMEN ATLETLER BASIN TOPLANTISINDA

N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu basın lansmanı, 28 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek. Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde düzenlenecek basın toplantısı saat 11.00’de başlayacak. İstanbul Yarı Maratonu’nda 2021’de kadınlar dünya yarı maraton rekorunu kıran Kenyalı kadın atlet Ruth Chepngetich ve 2023’ün en iyi 3. yarı maraton derecesine imza atan Kenyalı erkek atlet Charles Kipkurui Langat basın toplantısında yer alacak. N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu’nda Türkiye’yi temsil edecek elit kadın atletler arasında yer alan Yayla Gönen de basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayacak. Yayla Gönen, bu yıl Sevilla Maratonu’nu 2:29:10’la koşarak Türk atletizm tarihindeki en iyi üçüncü dereceyi elde etti ve önemli bir başarıya imza attı. 

YARIŞ PARKURU

N Kolay İstanbul Yarı Maraton Parkuru başlama noktası Fatih İlçesi Yenikapı miting alanı önünde bulunan Yenikapı otobüs durağı olacak. Buradan start alan yarış, sahil yolu Kennedy Caddesi boyuncaKumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ışıklar, Eminönü’nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü’nden devam edecek. Köprü bitimindeki ışıklardan “U” dönüşü yapan yarış, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa Caddesi, Ayvansaray, Haliç Köprüsüne varmadan Fatih İlçe sınırından “U” dönüşü yaparak geri dönecek. Koşucular, aynı sahil yolunu kullanarak Yenikapı’ya kadar devam edecek ve yarış başladığı noktada son bulacak. N Kolay İstanbul Yarı Maratonu güzergahındaki yollar 30 Nisan Pazar günü 05.30 ile 13.30 arası trafiğe kapalı olacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz